Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Oct 24, 2012 in Tinte | 2 comments

Cartea lunii septembrie

Cartea lunii septembrie

De cand mi-am refacut blogul si am si reimprospatat interfata, m-am gandit ca ar fi frumos sa reincep si cu vechile obiceiuri, chiar daca nu pot spune ca erau chiar obicei impamantenite. Unul dintre ele era acela de a recomanda cate o carte sau mai mult carti in fiecare luna. Si cum nu poti sa recomanzi o carte daca nu ai citit-o m-am gandit sa recomand cartile care chiar mi-au captat interesul si m-au facut sa le citesc pana la capat. Si ca sa nu mai “lungim pelteaua” hai sa trecem direct la subiect.

Cartea pe care am citit-o in aceasta luna, evident in afara de cartea pentru rezidentiat se numeste: “Aventurile lui Sherlock Holmes” scrisa de Arthur Conan Doyle . Poate nu multi stiu ca Doyle nu a avut profesia de scriitor ci a terminat si a si profesat medicina! Acest lucru se regaseste si in creatia ta, naratorul acestei carti fiind Doctor Watson, o portretizare a autorului.

Cartea contine o serie de 12 povestioare scurte, fiecare de aproximativ 40 de pagini si fara a avea o actiune foarte complexa. Unele dintre ele au fost folosite si in serialul englez Sherlock produs in 2010-2012. Toate au fost folosite la serialul Sherlock Holmes din anii ’70. Dupa cum spuneam si mai sus, nu actiunea in sine m-a fascinat ci modul de deductie la care ajunge Sherlock, de multe ori rezolvarea unui mister fiind cu mult diferita de deductia pe care o fac eu. E adevarat ca unele piese ale puzzle-lui se aseaza abia spre sfarsit, dar totusi e destul de captivant modul in care reuseste autorul sa creeze un mister.

Recomand aceasta carte, care poate fi citita oriunde si ale care scurte istorioare se pot lectura in autobuz, tramvai sau seara inainte de culcare. Cartea se poate gasi gratuit in toate magazinele importante ce contin carti virtuale, sau pentru cei mai nostalgici sigur veti gasi in librarii editia in limba Romana.

Mult spor la citit si nu uitati: “Nu cititi cartile bune pentru ca nu veti mai avea timp sa le cititi pe cele foarte bune”!

20121025-025558.jpg

2 Comments

  1. Mereu mi au placut cartile de acest gen…momentan citesc Orbitor de cartarescu…mai tarziu poate sherlock holmes sau poirot de agatha christie <3

  2. chiar e super serialul din 2010… are niste faze asa tari de te lasa masca…

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *