Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Dec 27, 2008 in Filosofie la minut, Noutati | 2 comments

Sentimente contradictorii

De ce nu mai scriu pe blog? Pentru ca de multe ori ma apuc de scris un articol, si apoi, nu mai apuc sa il termin, iar acel articol isi pierde actualitatea sau mesajul. De aceea m-am hotarat ca, daca trec 3 zile si nu mai scriu nimic la un articol, sa il pun pe net, asa cum e, iar cei interesati, sa il citeasca, si sa inteleaga printre randuri despre ce e vorba.

Si pentru ca toate lucrurile au un inceput, mai jos puteti citi articolul scris in seara a doua de priveghere a bunicii mele.

“In prima seara, simteam ca explodez. Vedeam un copil jucandu-se si imi venea sa tip la el: “De ce te joci copile? Tu nu vezi ca ochi mei plang? Tu chiar nu intelegi durerea mea. Tu chiar nu intelegi ca a murit ceva din mine?”. Ma uitam la ceilalti, neatenti, unii vorbind intre ei, altii uiitand-se in pamant vazandu-se pe fata lor ca nu le pasa de cea moarta. Imi venea sa strig la toti: “Iesiti afara si mergeti acolo unde va e gandul”.

Insa in seara aceasta ma simteam cu totul diferit. Simteam ca vorbele pastorilor erau fara inteles: “tragedie, durere, moarte”. Cum frate pastor, tragedie? Bunica mea nu a murit. Bunica mea doarme, asteptand ca Isus sa o trezesca. Da frate pastor, bunica mea va fi mantuita! Unde e tragedia, pentru ca eu nu o vad.
Si cum poti tu sa spui ca daca toata faza cu Dumnezeu este o farsa, noi crestinii suntem cei mai nenorociti oameni? Nu! Chiar daca e o farsa, prefer sa mor crezand ca ii voi vedea pe toti cei pe care ii iubesc, decat sa mor stiind ca mor pentru totdeauna.

Daca in prima noapte am plans, acum am ales sa nu plang. De ce sa plang? Sa plang inseamna sa o mai retin pe acest pamant nenorocit. Nu, nu plang. Ce om plange cand pleaca de langa persoana iubita, stiind ca o va revedea curand? Nu! Cand te desparti de cineva iubit, esti bucuros, pentru ca stii ca o vei revedea curand.

In sfarsit pastorul a spus ceva care mi-a placut. Prea iubitilor, bucurati-va! Cum sa nu, aceste lucruri s-au intamplat si se vor mai intampla. Bucura-te ca a fost si ca va mai fi. Nu plange ca nu mai este.
Acum s-a terminat. Toata lumea imi spune, Dumnezeu sa te intareasca, insa voi nu stiti, dar El mi-a dat deja tarie. El e taria mea.

2 Comments

  1. Imi place cum scrii! Si-mi place viziunea pe care o ai in acest articol.

  2. Never alone! Don’t forget…

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *